Przepisy:

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Czas przygotowania: 28 min

Składniki

  • trochę majonezu dekoracyjnego WINIARY
  • 8 plastrów chleba żytniego lub innego, który masz
  • 3 jajka
  • 8 listków sałaty
  • 1 ogórek lub cukinia
  • 15 g młodych liści rzodkiewki, rukoli lub kiełki
  • 1 łyżka pestek słonecznika prażone
  • trochę soli

Przygotowanie

0 min

Krok 1

3 min

Kromki chleba posmaruj Majonezem.

Krok 2

2 min

Ułóż na kromkach liście sałaty.

Krok 3

10 min

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.

Krok 4

3 min

Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.

Krok 5

1 min

Muśnij jajko Majonezem, nałóż plasterki obranego ogórka.

Krok 6

4 min

Dokładnie umyj i posiekaj liście rzodkiewki.

Krok 7

3 min

Upraż na patelni nasiona słonecznika.

Krok 8

2 min

Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.